29 Mayıs 2012 Salı

Buzbağ İle Şarap Lezzetinde Bir Akşam



   Sosyal medyayı aktif kullanan birisi olarak, Buzbağ Şaraplarının dört büyük ilde gerçekleştirdiği "Buzbağ Efsane Gurmelerini Arıyor" etkinliğinden haberdardım. Ben de, tam bir şarap tutkunu olarak, bu gecede yer almak istedim ve hemen başvurdum. Şanslıydım ki, etkinliğin bu seneki son İzmir ayağında yer alma fırsatını yakaladım.

   Etkinliğimiz, Balçova'da konumlanmış; güzel bir İzmir manzarası karşısında, son derece şık ve nezih bir mekan olan Köşebaşı Restorant'ta yapıldı.



   Gittiğimizde her şey hazırdı, son derece şık bir sunumla bizi karşıladılar. Masalarda isimlerimizin tek tek yazıldığı yerlere oturduk. Tadına varacağımız; Buzbağ'ın 6 farklı şarabının, minik kartlarla belirtildiği şarap kadehlerinin yanında yemek menülerimiz duruyordu. Acıkmış olmanın verdiği istekle hemen göz attım. Karşımda, giriş, ara sıcaklar ve ana yemekte de kırmızı et ağırlıklı olan uzun bir liste vardı. Menüde, tadacağımız lezzetlere uygun şaraplar eşleştirilmişti. Gecemiz güzel geçeceğe, hepsinin tadına bakmak da zor olacağa benziyordu. Yavaş yavaş sandalyeler doldu ve ortama ısınmaya başladık.


   Kayra Wine Center Müdürü Cüneyt Bey ve aşçı, aynı zamanda da Mutfak Robotum.com 'un sahibi yemek bloggerı Zeynep Hanım'ın moderatörlüğünde etkinliğimiz başladı. Kısa bir tanışmanın ardından Cüneyt Bey bize, ülkemizde ve dünyada, şarap ve şarapçılığın tarihinden bahsetti. Bu esnada peynir tabağımızla birlikte Buzbağ Beyaz'la geceye başlangıç yaptık. Beyaz şarapla çok arası olmayan biri olarak çok sevdiğimi söyleyebilirim. Akabinde mezelerimizle Buzbağ Klasik'in, ara sıcaklarla da Buzbağ Elazığ Öküzgözü'nün tadına vardık.



   Yemeklerimizi yer, şaraplarımızı tadarken Cüneyt Bey'den bugüne kadar hiç bilmediğimiz bir çok bilgi öğrendik. Şarap gurmeliği, şarapların doğru yemekle içimi ve şarap kültürü üzerine engin bilgilerinden faydalanma şansı yakaladık. Ara ara merak ettiklerimizi sorduk ve fikir alışverişlerinde de bulunduk.



   İlerleyen dakikalarda, müthiş lezzetli kırmızı et yemeklerimizin eşliğinde; Buzbağ Diyarbakır Boğazkere ve çok özel bir şarap olan Buzbağ Rezerv'i tattık. Buzbağ Rezerv'in yılda sadece 40-50 bin şişe kadar, çok özel tekniklerle üretilen; ödüllü bir şarap olduğunu öğrenmiş olduk. Son olarak da tatlılarımız eşliğinde, Kayra Madre Öküzgözü-Boğazkere likör şarapla geceyi noktaladık.



   Gecemizin sonunda tüm katılımcılara "Anadolu Üzümleri ve Şarapları Semineri Katılım Sertifikası" verildi. Buzbağ'ın harika şaraplarını, müthiş lezzetlerle birlikte deneyimlemenin yanı sıra; şarap ve şarapçılık kültürü üzerine aldığımız bilgilerle aydınlandık. Artık hepimizin bundan sonra bu bilgiler ışığında hayatına devam edeceği kesin. Bir bakıma etkinliğin adında da olduğu gibi, ufak çapta şarap "gurme" leri olduk. :)




   Bu harika deneyimle mutlu bir şekilde ayrılıp, evlerimize döndük. Emeği geçen herkese ve tüm Kayra Şarapçılık- Buzbağ Ailesine bu unutulmaz akşam için, kendi adıma teşekkürü borç bilirim.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

kayra şarapları harika gerçekten..çok keyifli bir gece olduğu fotoğraflardan belli oluyor.Geçtiğimiz aylarda bende kayra şaraplarının düzenlediği bir organizasyonda yer almıştım..Süperdi..


cosmo-trend.net